Moim zdaniem niezbędne składniki: 4 bułki z ciemnego pieczywa, 4 szt. burgery BeefMaster, rukola, sałata, 1 pomidor, "kapka" ketchupu, 1 czerwona cebula.
Oczywiście każdy może wybrać inne składniki. To jest tylko mój sposób przyrządzenia.
Na rozgrzaną patelnię wrzucam wszystkie kawałki burgera. Smażę je po 3-4 minuty na każdej ze stron.
Następnie w tym samym czasie rozkrajam bułki, smaruję obie części ketchupem oraz nakładam kolejne składniki, czyli plaster pomidora, cebulki oraz liść sałaty i garstka rukoli. Oczywiście pamiętajcie żeby warzywa umyć!
I takim oto sposobem mamy burgera wołowego, a w zasadzie 4 burgery w 6 minut! Uważam, że są dużo zdrowsze niż zamawiane w knajpach, tym bardziej że składniki możemy dowolnie wybierać, eksperymentować.
Smacznego! :) Mi smakują bardzo, lubię je dość często robić. Na pewno jeszcze zrobię sobie takiego burgera nie raz. A Tobie jak się podoba? Co o nim myślisz?
Smacznie! :)
OdpowiedzUsuńWygląda super! Muszę spróbować!;)
OdpowiedzUsuń